петак, 28. децембар 2012.

The Signal (2007)

Do you have the crazy?
  The Signal (2007) on IMDb

Signal koji emituju elektronski uredjaji, vrši invaziju na umove običnih gradjana koji žive svoje radničke živote i imaju svoje prljave afere, pretvarajući ih u izludelu rulju. Iznenada suočeni sa moćnim,podmuklim prenosima, oni su prisiljeni da ubijaju ili budu ubijeni. Stvari dodatno komplikuje otpor nekih likova da ostanu mrtvi (nešto poput zombija). Priča nasilno eksplodira, miksujući krvavo nasilje sa psihološkom satirom za istinski originalno horor iskustvo. Autori filma iz Atlante, Bruckner, Bush i Gentry ispričali su čudnu priču u tri dela (koji su vešto nazvani «Transmisije»), premeštajući poglede da bi izvukli obimniju priču koja istražuje mračne tajne i strahove kao što su ljubomora i izdaja.

 

Iako je na sajtu IMDB ovaj film ocenjen sa čak 6.4/10, a na www.rottentomatoes.com sa 55%, kod mene nije zaradio tako visoku ocenu. Film je na trenutke zanimljiv ali je većinom dosadan, da ne kažem uspavljujuć. Napr. poslednji film sam (zbog ovog EP u fudbalu) pogledao po mojim standardima baš davno i uželeo sam se horora, a na kraju sam se borio da ostanem budan do kraja filma!

 

Film ima velike sličnosti sa zombie filmovima, «The Signal» se bavi sjebanim mozgovima i ljudima koji potpuno odlepe zbog užasnog signala koji se emituje preko elektronskih uredjaja i postaju neka vrsta modernih, zombificiranih ubica koji ubijaju sve što im padne šaka. Ipak, pošto sam veliki fan zombie filmova, taj potencijal nažalost nije iskorišćen do kraja.

 

Pošto je film podeljen na tri dela, prvi je posle uvoda, prilično zanimljiv i mislim da je najkvalitetniji deo filma. U drugom segmentu se otišlo u vode crnog humora što i nije toliko loše, medjutim, primećujem u poslednje vreme sve više horora koji upliću i previše komike (primer: britanski film «Severance»). Treći deo filma je ubedljivo najgori i tu je film doživeo drastičan pad kvaliteta, pokušavajući da zamršavanjem priče postigne nekakav efekat.

 

Mada sam ovaj film s nestrpljenjem želeo da pogledam, krajnji utisak je da je ideja bila solidna ali da je zakazala realizacija. Nekako, film deluje mlako...

 

Zanimljivosti:

1. Film je snimljen 2007. godine za Sundance filmski festival i imao je budžet od svega 50000 dolara! Snimljen je za samo 13 dana.

2. 23. februara 2008. dva čoveka su izbodena u bioskopu u Fullertonu, Kalifornija tokom prikazivanja ovog filma.

Нема коментара:

Постави коментар