субота, 8. септембар 2012.

Severance (2006)

Another bloody office outing.
Vikend straha (2006) on IMDb




Zaposleni u odeljenju za prodaju velike kompanije “Palisade Defence” koja proizvodi oružje, odlaze na vikend u planine Istočne Evrope da bi radili na stvaranju timskog duha. Medjutim, njihovo druženje kreće loše kada postaju žrtve grupe poludelih ubica koji se neće smiriti dok ih sve ne poubijaju.
 
Ponekad se pitam gde bre nalaze ove scenariste!? Razlog: priča je toliko tupava da je to jadno. Naime, radnici odeljka za prodaju u velikoj kompaniji čiji proizvodi seju smrt po svetu, odlaze na zajednički vikend, u predeo na tromedji Madjarske, Rumunije i Srbije , nesvesni da se u tom kraju muva čitava jedinica ludaka vojnika. Pardon, gotovo svi to ne znaju, sem jedne koleginice, koja im priča neverovatnu priču o vojnim kriminalcima – sadistima i zločincima čiji je cilj da ubiju svakog ko je povezan sa pomenutom kompanijom. Što bi rekli Ameri, WTF!? Baš u nekoj madjarskoj vukojebini nailaze na borce protiv globalističke kompanije?
Likovi su baš smarački i glupi, prosto se ne zna ko je dosadniji, pa čak i po scenaristima “najcool” lik Steve (koji stalno prosipa neke šale). Radnja je na momente dosadna, ali ima i OK delova. Dosta je ubačeno crnog humora, a čak su i tu scenaristi preterali kao npr. u sceni kad projektil iz bazuke pogodi avion daleko na nebu. Šta reći i o smotanim i nesposobnim ubicama koji su inače, kao što je već pomenuto, vojni veterani koji su 90-ih palili žive ljude, ubijali decu i ostalo?
Ipak, i pored svega navedenog film i nije toliko loš, ima nekih zanimljivih scena u koje su upliće humor. Tako da bih ga svrstao u neku kategoriju “jedan od mnogih”, a i kako sam pročitao neke tudje recenzije o ovom filmu još je ovo i dobro.

Нема коментара:

Постави коментар