петак, 31. јануар 2014.

Contracted (2013)

Contracted (2013) on IMDb


"Contracted" je novi film vrednog filmskog radnika Erica Englanda, mladog horor fanatika koji je vrlo rano uspeo da snimi zanimljivo i simpatično delo. Reč je o nepretencioznom filmu, pravoj drami koja eskalira u horor, a svakako predstavlja jednu od najlepše ispričanih i najrealnije prikazanih zombi infestacija. Teško je napisati nešto o ovom filmu, a u neku ruku ozbiljnije ne spojlovati radnju, ali mislim da bi svaki gledalac u ranoj fazi radnje skapirao kuda sve to vodi, zato u daljem tekstu upozoravam na spojlere one koji baš žele da gledaju ovaj film bez ikakvih informacija pa da prekinu čitanje na ovom mestu.
Radnja je vrlo jednostavna - Samantha je raskinula vezu sa svojom devojkom, a patnju reši da ublaži na razuzdanoj žurci kod jedne drugarice. Iako lezbijka, tamo upoznaje tajanstvenog muškarca i posle nekoliko kratkih pića i komplimenata završi na zadnjem sedištu njegovog auta. Već narednog jutra, ona shvata da je zakačila misterioznu bolest čiji simptomi počinju na uznemirujuć način da joj uništavaju život.
Odmah da napomenem - nemojte očekivati uobičajeni zombi film, ali baš zato što je užasno realno prikazana drama kroz koju prolazi ova devojka posle nebezbednog seksualnog odnosa sa strancem, verujte da neke grozne scene izazivaju jezu i zadržavaju "Contracted" u sigurnim vodama horora. England je napravio i pun pogodak sa kastingom iako je reč o neafirmisanim ili slabo afirmisanim glumicama i glumcima. Najarra Townsend koja glumi Samanthu odlična je u ulozi ružnjikave, ali seksi lezbijke koja je ludo zaljubljena u svoju partnerku, a koja je tretira kao najveću slinu. I posle kažu da smo mi muškarci svinje. 
England je pravio i neke sitne greške u scenariju, ali one nisu drastičnije uticale na utisak: reč je o potcenjenom delu koje zaslužuje veću pažnju, jer život Samanthe koja je lečeni narkoman, preživeli samoubica, konobarica i lezbijka je verno dočaran, i kao da sam po sebi nije dovoljan horor ona doživljava još jedno stravično iskustvo koje će joj promeniti život. "Contracted" je simpatičan horor film iza kojeg stoji, rekao bih, talentovan autor, pa bih ga preporučio gledaocima, osim zaljubljenicima u veze za jednu noć na koje bi mogao da utiče negativno :-p  

Нема коментара:

Постави коментар