уторак, 4. фебруар 2014.

Monster in the Closet (1986)

Monster in the Closet (1986) on IMDb

"Monster in the Closet" je parodija na horor filmove u kojima su čudovišta glavni negativci. Snimljen je davne 1983. godine, a pred publikom se našao tek četiri godine kasnije. Pretpostavljam da me je privukao totalno osamdesete poster, a da sam se bolje informisao i znao da je reč o jednom od filmova koji je proizvod čuvene filmske kompanije Troma Entertainment, verovatno bih odustao od gledanja. Jednostavno, trash filmovi ne spadaju u moja interesovanja i ne želim da gubim vreme na njih. "Monster in the Closet" uspeo sam sebe da nateram da odgledam do kraja, ali mi je pažnja drastično opadala kako se bližio kraju.
Radnja se odvija u San Francisku i totalno je otkačena - grad potresa niz stravičnih ubistava a sve žrtve pronađene su u svojim ormarima. Misteriju ko je taj svirepi ubica i da li je uopšte iz ovog sveta pokušaće da razotkrije ništa manje otkačena družina koju čine novinar, profesorka sa fakulteta, njen sin i smeteni profesor. 
"Monster in the Closet", kao što mu i ime sugeriše, sadrži brojne reference o homoseksualizmu, a parodira mnoge poznate filmove i scene kao što su "Psycho", "Alien", "Close Encounters of the Third Kind", "The King Kong", "The War of the Worlds", "The Howling". Verovali ili ne, u filmu se pojavljuje čitava plejada tadašnjih glumaca veterana koji su se u raznim žanrovima ostvarili: Henry Gibson igra smotanog profesora, Donald Moffat je dočarao vojnog generala, tu su još John Carradine, Paul Dooley i Stella Stevens koji se pojavljuju u nezaboravnoj parodiji scene iz "Psycha", Predator Kevin Peter Hall je prerušen u čudovište, a u filmu se pojavljuju i Fergie Duhamel i čovek čija je pogibija nedavno uzdrmala Holivud - Paul Walker.
Samo čudovište je predebilskog izgleda nekakvog ogromnog govneta, horora praktično ni nema, a film jedino povremeno uspeva da bude smešan. Sem toga, prepun je debilnih dijaloga i scena i realno - predugo traje iako mu je minutaža 90 minuta. Ovo je definitivno film za mali broj fanova u koje se ne mogu ubrojati.  

Нема коментара:

Постави коментар