недеља, 7. април 2013.

Would You Rather (2012)

Would You Rather (2012) on IMDb
Tell yourself it's just a game.
"Would You Rather" je američki horor film iz 2012. godine iza kojeg stoje režiser David Guy Levy i scenarista Steffen Schlachtenhaufen. Ovaj dvojac nema preteerano iskustvo u snimanju horora (ili bolje rečeno nema uopšte) pa ni ne treba da čudi krajnji produkt njihove saradnje. Ovo je film inspirisan američkom društvenom igrom istoimenog naziva u kojoj igrači biraju između dve opcije, osim što u filmu igra nije bezazlena i naivna kao u stvarnom životu. Ekscentrični bogataš i filantrop okuplja na svom imanju različite luzere kojima očajnički treba novac, a ponuđene opcije su ili brutalne ili neizvodljive, u svakom slučaju psihopatske.
Ono što mi je od samog starta zasmetalo je ta priča za koju odbijam da poverujem da je uopšte moguća, da tamo neki bogataši tako lično igraju svoju neku bolesnu igru u kojoj su ulog ljudski životi. Možda je tako nešto realno, ali čisto sumnjam da bi iko gubio vreme na tako nešto umesto da pravi pare. Sem toga, ekscentričnog bogatog psihopatu igra legendarni Jeffrey Combs, ali čovek mi deluje tako iskarikirano, presmešan i neuverljiv na momente, kao i Robin Taylor u ulozi njegovog sisičavog sina. 
Mlada nada Brittany Snow u ulozi glavne junakinje nije loša, mada njena uloga je tako generički napisana da bi se bilo ko u nju uklopio. Kako se radnja bližila kraju, počeo sam da gubim strpljenje i rasplet pratim sa smanjenom koncentracijom i - ništa nisam propustio. Čitav film je kao i glavna junakinja linearno odrađen, neki delovi scenarija preglupi (griža savesti nekog doktora natera da uzme pucaljku u svoje ruke umesto da zove muriju), a sam kraj bi kao trebao da nosi nekakvu poentu. "Would You Rather" više ću pamtiti po razmišljanjima o tome kako su Combs i John Heard pristali da igraju u njemu, who da fuck is Enver Gjokaj i da li Sasha Grey više zarađuje u ovakvim lošim filmovima nego u pornićima.

Нема коментара:

Постави коментар