понедељак, 14. јануар 2013.

Timber Falls (2007)

Prey for the victims
Timber Falls (2007) on IMDb
 
Film otvara zatočeništvo dvoje mladih ljudi i isprva se čini da će to biti još jedan od filmova iz serijala o deformisanim, degenerisanim seljacima iz svakakvih vukojebina čiji je hobi ubijanje i kanibalizam. Nakon likvidacije to dvoje nesrećnika, upoznajemo se sa parom koji je želeći da pobegne od gradske vreve odlučio da vikend provede u kampovanju i uživanju u prirodi.
   
Radi se o pomalo neozbiljnom momku i devojci koji uzimaju instrukcije od rendžera koje su staze najbolje i sl. Rendžer ih upućuje na dve najsigurnije staze kojima oni redovno patroliraju i u slučaju da im se nešto loše dogodi u šumi, budući da su početnici u šumskim izletima, preporučuje da se drže tih staza. Naravno, momak je kao što sam rekao neozbiljan i vuče ga da ne idu preporučenim stazama, a njihovu odluku da ne potupe po rendžerovom savetu, ubrzava lokalna žiteljka na koju nailaze baš ispred znaka sa stazama, na raskršću. Lokalna meštanka im govori da su staze uglavnom dosadne i da je najbolje da krenu stazom po imenu Timber Falls, koja je inače jedina izdvojena.
                              
Malo je dobrih stvari u ovom filmu. Jednostavno, neke propuste u scenariju sam već pomenuo u opisu filma, ali evo još jednog: pošto Ida i Clyde žele da Mike oplodi Sheryl, vezuju za sto i drogiraju čajem, što se dešava prvi put, ali drugi put Sheryl folira nesvest, a Mike kaže da nije popila ono "sranje" što joj je Ida dala. E sad, nek mi neko objasni kako je moguće isfolirati ispijanje šolje čaja kojom vas poji neko?
Isto tako, ubistva i nisu toliko brutalna, praktično su klasična: sekira u glavu, sačmarica, klanje i spaljivanje. Jedino, Idina smrt odstupa od toga jer biva obezglavljena i to Deaconovim omiljenim oružjem koje možete videti na posteru za film.
Takodje, scenario je prepun klišea da to baš ume da smeta, naročito u prvom delu filma. A tek završna scena - jednostavno znate da će se to dogoditi i baš je bez veze.
Ono što bih izdvojio kao dobru stranu filma je ipak konstantna napetost, naravno od drugog dela filma, jer je prvi dosta monoton, dosadan i klišeiziran. Ako ste pasionirani ljubitelj horor žanra nećete mnogo izgubiti gledanjem ovog filma, jer snimljeno je more lošijih.
 

Нема коментара:

Постави коментар