уторак, 19. фебруар 2013.

Hatchet (2006)

Stay out of the Swamp
Hatchet (2006) on IMDb
"Kada se grupa posetilaca "Nju Orleanske uklete ture" zaglavi u močvari, njihovo veče zabave i zastrašivanja prerasta u jezivi košmar."
Kada turisti napokon krenu brodićem u noćni obilazak močvare, vodič im izmišlja svakakve glupave priče o duhovima sve dok se ne nasuku na neku stenu i zbog opasnosti da im brodić bude potopljen odluče se iskrcati na obalu. Ćutljiva devojka im tada saopštava da je nekakva legenda o Victoru Crawlyju istinita i priča im "neverovatnu" priču o degenerisanom mladiću kome su tinejdžeri slučajno zapalili kuću u Noći veštica i pošto nije mogao da izadje iz kuće, a naišao je u tom i njegov otac, nastradao je od očeve sekire dok je ovaj pokušavao da provali vrata i oslobodi ga iz zapaljene kuće!? Mislim, WTF!? Još saznajemo da je nesrećni momak umro od tog udarca, a da ga je otac žalio deset godina ne izlazeći iz kuće, dok nije umro. Sealed
Takodje, devojka im saopštava da duh Victora Crawlyja ubija sve koji se nadju u blizini kuće. A na njihovu nesreću oni i jesu jako blizu. Ubrzo pokolj počinje, kao i borba za opstanak.
"Hatchet" mi se ne dopada iz više razloga: priča je prilično stereotipna, imamo geek lika, njegovog ortaka, devojku koja jedina zna istinu o Crawlyju, dve fufice koje su glupe kao noć itd. Ipak je ovo klasičan slasher, što moju uzbuđenost u startu sroza na niske grane. Neke scene u filmu su kontradiktorne, jer po priči, ovaj duh se oglašava tako što priziva oca što se u nekim scenama i dešava, dok se u drugim scenama prikrada kao najbolji specijalac. Undecided Zatim, neke scene su mnogo glupe, poput one sa rakunom u žbunju, jer dok ih juri pomahnitali duh-ubica, begunci čuju da nešto šuška u žbunju i umesto da beže prepiru se ko će da pogleda šta to šuška. Undecided
Očekivano, gluma je preočajna, ne svih, ali većine glumaca.
Dobre stvari u filmu su egzekucije (kao npr. lopatom) ili čerečenje glave, zatim odlično krvoproliće uz neprekidno kidanje delova tela i hektolitre krvi, kao i završna scena.
Ako ste zagriženi fan horor filma pogledajte ga, iako odlične scene krvoprolića i nisu neka preporuka za ovaj film, jer je sve ostalo prilično loše.  Ako ga ne odgledate, nećete puno propustiti.

Нема коментара:

Постави коментар