четвртак, 9. мај 2013.

Dark Skies (2013)

Mračna Nebesa (2013) on IMDb
Fear the Dark

Majstor za specijalne efekte Scott Stewart, stao je još jednom iza kamere, iako se prethodna dva puta uopšte nije proslavio. Nakon vrlo lošeg filma "Legion" i tek malo manje lošijeg "Priest", Stewart je pisao scenario i režirao "Dark Skies". Nakon razbesnelog Boga i anđela, te vampira, on se okrenuo vanzemaljcima i osnovicu priče našao u jednoj od brojnih NLO teorija zavere o čemu se više može pročitati ovde.
Radnja prati naoko skladnu porodicu Barret koja mirno živi u predgrađu. Međutim, njihov mir i svakodnevnicu poremetiće niz neobjašnjivih i uznemiravajućih događaja iza kojih, otkriće oni, stoje opasni i smrtonosni vanzemaljci.
Stewart je za razliku od ranija dva filma, ovoga puta odustao od angažovanja Paula Bettanyja i njegov izbor Josha Hamiltona i Keri Russell je bio pravi. Pomenuti dvojac je veoma dobro i realistično odigrao roditelje sasvim prosečne, normalne porodice, koju velika opasnost vuče ka raspadu. Ipak, kao i u ranijim delima Stewart je u mnogim drugim stvarima omanuo. "Dark Skies" je imao za holivudske prilike vrlo skroman budžet (3,5 miliona $) što je svakako uticalo na malobrojnost i kratkoću scena sa vanzemaljcima. Stewart je pokušao i uspeo da ovu temu prikaže na malo napetiji i misteriozniji način nego kako smo navikli, ali to me je u više navrata nateralo da se upitam gledam li neki od filmova iz "Paranormal Activity" serijala. Iako je "Dark Skies" relativno dobro primljen kod publike (zarada je bila oko 14 miliona dolara), pa i kod kritičara donekle, na mene nije ostavio pozitivan utisak. Potpuno bi mi bilo isto i da sam propustio ovaj film, ne deluje mi da bih time nešto propustio.

Нема коментара:

Постави коментар