уторак, 24. септембар 2013.

Gallowwalkers (2012)

Gallowwalkers (2012) on IMDb
Časna sestra iz tajnog sestrinstva koje čuva kapiju između Pakla i Raja prekrši svoj zavet dat Bogu kako bi spasila svog nerođenog sina Amana uz visoku cenu - on biva proklet da koga god ubije, taj se vraća iz mrtvih. Tako i razbojnici koji su silovali ženu njegovog života što su platili smrću, vraćaju se kao nemrtvi želeći da mu se osvete. On angažuje mladog revolveraša Fabulosa da se zajedno bore protiv ovih osvetoljubivih nemrtvih.
To je siže radnje novog filma Wesleya Snipesa "Gallowwalkers", projekta koji meša nekoliko žanrova, a najizraženiji su western i horor. Ono što je pratilo snimanje ovog filma je skandal u SAD pošto čuveni Snipes nije platio porez, a poznato je da je američka poreska inspekcija nemilosrdna kada su ovakvi prekršaji u pitanju. Tako je Snipes imao plaćenu kauciju kako bi snimio ovaj film, a koliko sam shvatio morale su da se daju i razne garancije kako ne bi otperjao u neku državu a la Depardje u Rusiju. Producenti su strahovali takođe da ne ostanu bez glavnog glumca tokom snimanja u Namibiji i njenoj pustinji, ali su bili i zadovoljni što je to projektu dalo publicitet.
Po podacima s neta, "Gallowwalkers" je imao ozbiljan budžet od 17 miliona dolara, što je uticalo na sasvim korektne efekte ovih srpski rečeno "obešenih šetača". Sem toga i namibijske pustinje, ovaj film teško da ima dobrih strana, pa ni ne čudi što je prošao potpuno nezapaženo ili čak sa negativnim komentarima. Kombinacija westerna i horora nije loša, prilično su autentično odradili taj element "Divljeg zapada" mada je jasno kao dan da se radnja ne odvija u to vreme, a ni u toj zemlji. Priča o ovim nemrtvima je... bah... meni vrlo nezanimljiva i preambiciozna, a posebno iritira što su svi glavni likovi ekstremni revolveraši koji upucavaju maltene po više protivnika iz jednog hica. Snipesov lik je nekako prazan, a nećete se vezati ni za ostale njuške koje se pojavljuju u kastingu. U negativne strane spada i to što su ti nemrtvi ujedno i nestrašni, rasplet je preteran i besmislen, a film iako traje standardnih 90-ak minuta prilično dosadan pa ćete stalno bacati pogled na sat i odbrojavati kada će konačno kraj. Zaista ne vidim poseban razlog zašto bih ikome preporučio da pogleda ovaj film.

Нема коментара:

Постави коментар