субота, 7. септембар 2013.

Mute Witness (1994)

Mute Witness (1994) on IMDb

She Won't Be Silenced.
Od režisera prosečnog "An American werewolf in Paris" Anthonyja Wallera dolazi ova međunarodna koprodukcija po imenu "Mute Witness". Radnja prati Billy Hughes, nemu umetnicu koja radi specijalne efekte na snimanju slasher filma koje se odvija u Moskvi. Igrom slučaja, ona ostane zaključana u filmskom studiju posle završenog snimanja, pa slučajno prisustvuje snimanju pravog snuff filma i postaje svedok brutalnog ubistva. Billy uspeva da pobegne od ubica, međutim policija ne veruje takvom svedoku, posebno zbog nedostatka dokaza. Pošto njene ubice znaju da su otkrivene, Billy očekuje bespoštedna borba za opstanak.
Kao što sam pomenuo, reč je o međunarodnom projektu pa je većina glavnih i sporednih glumaca iz Rusije (među njima i Marina Zudina koja igra Billy Hughes), a kuriozitet svakako predstavlja pojavljivanje velikog Aleca Guinessa u jednoj od sporednih uloga i to u ulozi glavnog negativca. 
Što se tiče samog filma, pošto se bavi meni nezanimljivom temom zvanom snuff filmovi, nisam nešto preterano oduševljen filmom, što ne znači da je loš. Solidno je ovo delo, ljubiteljima slashera može biti zanimljivo, posebno što je izmešten u Rusiju, mada ne očekujte da vidite išta od Moskve pošto se skoro sva radnja odvija u tom filmskom studiju i stanovima. Moje zamerke idu u više smerova - pre svega film nije dovoljno jeziv, scenario je na nekim mestima dosta naivan, a završna scena gotovo komična. S druge strane, nije ni toliko loš da mu ne treba pružiti priliku za bar jedno gledanje.

Нема коментара:

Постави коментар