понедељак, 27. јануар 2014.

Troll 2 (1990)

Trol 2 (1990) on IMDb
I to se konačno dogodilo - "najbolji najgori film" u istoriji došao je na red da ga pogledam. Iako sam na više mesta bio pripremljen, moram priznati i da me je uz ta upozorenja "Troll 2" uspeo šokirati. Ne mogu sa sigurnošću da kažem da li zaista s pravom nosi epitet koji su mu prilepili fanovi, verujem da ovakvog smeća ima još gomila, ali ovo nedelo Claudia Fragassa svrstavam rame uz rame sa "Birdemic: Shock and Terror" koji je do sada suvereno držao tron na listi najgorih filmova koje sam imao prilike da gledam. 
Moram priznati da me je samo luda znatiželja naterala da pogledam ova dva filma do kraja, a u dosadašnjoj karijeri bilo je i nekoliko naslova koje sam zbog neverovatnih nebuloza i vređanja zdravog razuma morao da prekinem i odustanem od daljeg gledanja. Tih naslova se ne mogu setiti, ali priznajem da sam morao da napravim i nekakvu listu filmova za izbegavanje i kajem se što nisam. Dakle, "Birdemic" i "Troll 2", a donekle i "Toxic Avenger" spadaju u nešto što sam svim silama uspeo da odgledam sve vreme se pitajući da li imam ozbiljan psihički problem jer postoji bar sto miliona drugih razloga da se ovakvi filmovi ugase u šestoj sekundi.
Koliko je ovo neverovatan film, možda idealno dočarava podatak da je u toku produkcije nazvan "Goblins" ali su američki distributeri mislili da to nije prikladan naziv (iako film vrvi od goblina), već su se nakačili na "Troll"-a iz 1986. godine i predstavili ga kao nastavak koji apsolutno nema niđe veze s pomenutim filmom.
Radnja filma odvija se u gradiću sa 26 stanovnika koji se zove Nilbog i u koji dolazi četvoročlana porodica kako bi odmorila od gradske vreve i urbanog života. Međutim, sin će ubrzo shvatiti da su u ogromnoj opasnosti jer su stigli u grad goblina biljojeda koji ljude pretvaraju u nekakve polubiljke-poluljude i hrane se njima. Da ludilo bude veće, upravo na tako nešto upozoravao ga je duh njegovog mrtvog dede koga vidi samo ovaj dečačić.
Eto, to je ukratko sinopsis, koji i ne zvuči toliko retardirano koliko "Troll 2" u stvari jeste. Ovaj "film" svakako je upečatljiv po tome koliko je besmislen, ali i po goblinima koji su jadno urađeni, glumi koja je zaista nešto što se retko viđa i iznad svega po scenariju i dijalozima koji su... Ne mogu da nađem adekvatnu reč da ovo opišem. Evo nekoliko primera:
Šta tek reći za ovaj dijalog dede i unuka:
Joshua: Grandpa! Are you really in Hell?
Seth: No! But I know a trick that a friend of mine who went there taught me!
Šteta što nema na youtubu te scene da vidite, ali zato ima najgore glumice i lika u istoriji filma:
Nekome je dovoljan i samo pogled na trejler:
Zaista je ovo film koji nikome ne bih preporučio, a ako ste toliko radoznali na jutjubu možete naći neke isečke i istovremeno se smejati, čuditi i krstiti i nogama i rukama.

Нема коментара:

Постави коментар