понедељак, 6. јануар 2014.

Killer Holiday (2013)

Killer Holiday (2013) on IMDb
Prvo što mi je palo na pamet posle jednoipočasovnog mučenja tj. gledanja filma tako neoriginalnog i stupidnog naziva "Killer Holiday" bila je ona čuvena psovka iz Maratonaca "Sunce li ti jebem žarko." Iza ovog filma stoji dvojac Jon Zuber (on je bio producent, scenarista, glumac i sve to po prvi put u karijeri) i Marty Thomas (u karijeri snimio preko 250 spotova za MTV i jedan film, a sada se posle skoro desetogodišnje pauze vratio režiji). I mnogo veći istorijski značaj bilo bi da je odustao pre snimanja ovakvog smeća.
"Killer Holiday" je slasher o Taylor, devojci kojoj ističe godišnja uslovna kazna što ova, naravno, želi da proslavi čuvenim američkim ludilom zvanim "Spring Break" - reč je o prolećnom raspustu na kome se gomila radodajki obeznanjuje od alkohola i droge, a naravno ni muškarci nisu daleko od njih, pa sevaju sise na sve strane, javni seks i sva ostala dekadencija. Bar tako ispada po američkim filmovima, nisam bio, ne mogu da potvrdim ili demantujem ovaj društveni fenomen. I tako vam Taylor okuplja svoju ekipu da zajedno provedu raspust, nesvesni da ih prati psihopata/serijski ubica Melvin 'Spider' Holiday. Njegov krvavi pir dostiže vrhunac kada zalutaju u napušteni zabavni park.
Naravno, kako to uvek biva kod loših filmova, ovaj scenario koji potpisuju Zuber i Thomas prepun je klišeima, ali i obrtima u priči koji valjda treba da šokiraju gledaoca. Problem je što će čak i ne preterano iskusni horor fan vrlo brzo početi da sumnja na neke veze između ubice i jednog od likova, a rasplet će pokazati da je dobro pogodio. 
Nije samo scenario glup, film ovog tipa i ovakvog budžeta, prirodno nema bog zna kakvu glumačku postavu, šta više i glumci i likovi koje tumače su toliko iritantni da biste navijali za Spidera da ih što pre pokoka samo kada ne bi bio toliki douche kakav jeste. Šta tek reći za ovog lika? Ova idiotska njuška u kombinaciji sa napisanim likom je potpuno u stilu Kartmena na specijalnim Olimpijskim igrama. Au, pa zar je moguće da sam ovoliko vremena posvetio osvrtu na ovakav promašaj?

Нема коментара:

Постави коментар