недеља, 29. септембар 2013.

Knight of the Dead (2013)

Knight of the Dead (2013) on IMDb

Osvrt na film upečatljivog naziva 'Knight of the Dead' započeću digresijom o čoveku koji stoji iza ovog filma - Marku Atkinsu. On je režirao film i jedan je od scenarista, a više od njegovih dela govori podatak da je pomenuti jedan od režisera sa 'The Asylum' platnog spiska. Za one koji ne znaju, 'The Asylum' je filmski studio iz Kalifornije koji snima užasno loše filmove raznih žanrova, uglavnom izbacujući ta sranja tzv. mockbustere kad se najavi premijera nekog bioskopskog hita.  Tako, oni stoje iza filmova poput 'Jack the Giant Killer', 'Hansel & Gretel', 'Atlantic Rim', 'Nazis at the Center of the Earth', 'Alien Origin' itd. Šta tek reći o njihovim SF i horor filmovima? Koga zanima, neka pogleda ove SS-ove u prilogu i uvidi o kakvim glupostima se radi. 



E sad, čovek koji stoji iza filma egzotičnog naziva i još gluplje radnje 'Sand Sharks', snimio je 'Knight of the Dead', bar po dostupnim informacijama s neta, van 'The Asylum' kuhinje. I mislite da je to nešto značilo? Da, da, u pravu ste - nije.
Generalno, ja volim filmove koji izlaze iz šablona i pomere radnju koju deceniju ili čak vek u prošlost. Smeštanje horora u dva svetska rata ili srednji vek stavlja takve filmove na nezaobilaznu watch listu, makar bilo naznaka da se radi o nekom smeću. 'KotD' se odvija u doba vitezova, tačnije vitezove krstaše koji prate Sveti gral progone razbojnici. Međutim, njihova avantura vodi ih kroz dolinu crne smrti koja krije mnogo opasnija stvorenja od razbojnika.
I sem ove ideje, izbora doba u kome se radnja odvija i odličnih lokaliteta na kojima su snimane scene, sve ostalo je blagi užas. Iz filma, tačnije iz svakog kadra izbija amaterizam i nizak budžet, što se najviše primećuje u kastingu. Ajoj, glumci su katastrofalno teatralni, ružni do bola, iritantne pojave u svakom pogledu. Scenario je nejasan, a šta tek reći o dijalozima? Tragikomedija. Pošto je ovo film o zombijima, moram i njih da prokomentarišem - oni su prilično slabo odrađeni, a njihovi napadi u slow motionu su me ostavili zapanjenog. Na sve ovo dodajte potpuno linearnu radnju po principu red dosadnih dijaloga, red jurnjave i borbe i možete zaokružiti zaključak da je ovo film kome ne treba da date priliku. Čak i trajanje od 82 minuta deluje previše.

2 коментара:

  1. Što je najgore, svi ovi jadni filmovi imaju (barem meni) primamljivu temu i/ili barem ludački dobar poster. Ja volim filmove sa raznoraznim zverima, čudovištima i spodobama i kada sam npr video da postoji film Minotaur, momentalno sam ga smestio u listu za gledanje iako sam ubeđen da će biti teška glupost.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ovaj poster je cool i nikako ne odslikava stvarno stanje stvari u ovom filmu.

      Избриши