If you love being scared, it'll be the night of your life.
Fright Night (1985) on IMDb

Mladi Charlie Brewster najviše voli da kasno uveče pogleda stari horor film. Njegov mir remeti useljavanje u komšiluk dva misteriozna čoveka, za koje Charlie otkriva da su vampir i njegov dnevni čuvar. Niko mu ne veruje, pa je njegova jedina nada propali glumac Peter Vincent koji vodi Charliejev omiljeni TV program po imenu "Fright Night" i koji je igrao ubicu vampira u filmovima. Vincent takodje ne veruje Charlieju ali uradiće sve za novac. Mogu li njih dvojica biti dostojni protivnici pravom vampiru?
 
Iako nisam fan vampirskih filmova, "Fright Night" je uspeo da me razuveri i da pokaže da i horor film iz tog podžanra može da bude odličan i pre svega da predstavi tu temu na jedan duhovit način. Ovo je svakako jedan od najboljih filmova sa vampirskom tematikom, iako ima nejasan kraj koji je očigledno bio zamišljen da bi se tri godine kasnije pojavio, ipak slabiji, nastavak.
 
Film obiluje atmosferom karakterističnom za 80-e, definitivno najbolje godine za horor žanr (bar po mom mišljenju). Ta atmosfera je odlično ukomponovana sa pričom koja nije ništa novo ali je ipak dobijen proizvod koji je jako gledljiv. Gluma je uglavnom dobra, tu mislim na Chrisa Sarandona u ulozi vampira i Roddyja McDowalla u ulozi propalog glumca. A kada sam već kod glume, u filmu igra i Stephen Geoffreys, koji je odbio da igra u nastavku i otišao u gay porno industriju, a jedan je od najiritantnijih glumaca koje sam ikada video i koji sem pojavom iritira i užasnim, užasnim glasom (a u toku istog dana sam pogledao dva njegova filma, jedan je komedija "Fraternity Vacation", pa procenite kakvo je to bilo mučenje).
Ubica vampira Peter Vincent 
Inače, film ima i klasične efekte karakterisitčne za filmove 80-ih, uz zanimljivo izvedenu transformaciju vampira u vuka te vuka u čoveka, kao i najveća usta u istoriji vampirskih likova, što je cool i zabavno (inače tu vampiricu igra Amanda Bearse - komšinica i arhi-neprijatelj Ala Bundyja).
Stephen Geoffreys
"Fright Night" je zahvaljujući kvalitetima koje poseduje bio iznenadujući hit u bioskopima i u SAD je zaradio skoro 25 miliona $. Osvojio je i tri nagrade Saturn, kao i nagradu i nominaciju Fantasporto. U maju ove godine, pojavila se informacija da će Dreamworks nadgledati rimejk što je potpuno neverovatno s obzirom da filmu ništa ne fali da bi ga današnji, nekreativni snimatelji obradili.