недеља, 7. јул 2013.

The Wicked (2013)

The Wicked (Video 2013) on IMDb
She feeds on your fear

Evo jednog filma o kome zaista nemam nameru previše da pišem, jer bolje ne zaslužuje. Reč je o američkom video on demand ostvarenju, što nam u startu govori o tome šta treba očekivati - nepoznate glumce, loš scenario, gomilu klišea i previše CGI efekata. Naslov 'The Wicked' govori sam za sebe o kreativnosti autora, takođe.
Radnja je gluplja nego uobičajeno: kao i uvek, imamo urbanu legendu o veštici koja s vremena na vreme mazne neko dete ili putnika namernika, nesposobnu policiju koja pretresa njenu kuću ali ne nalazi nikakve dokaze, otmicu jedne devojčice i nove neposlušne tinejdžere koji izazivaju sudbu kletu i odluče da utvrde da li je legenda o veštici kanibalu samo mit ili istina. Ono što je posebno glupo u ovom filmu je što je do kraja teško provaliti je li reč o veštici ili njenom duhu i način na koji ovi klinci dokazuju svoju hrabrost (ili glupost) - potrebno je da bacite kamen na veštičju kuću i ako razbijete prozor onda ste najebali. Un-fuckin'-believable!
I onda imamo dosadan uvod, jedan od klinaca je iritantna sisica, njegov stariji brat debil na kvadrat, ostali likovi su potrošna roba za koje ćete osetiti istu količinu emocije kao prema rolni toalet papira. Većina radnje se odvija u mraku, šumi ili kući što su odlične podloge za plašenje, ali to je ovde iskorišćeno na pogrešan način. CGI efekti na momente dobri, međutim pretežno nepotrebni kao na primer u scenama mlevenja ljudi gde nisu mogli da prskaju neku lažnu krv već su to odradili na računaru. Šta tek reći o kraju filma, klišeiziranom u svakom pogledu, a prevaziđenom pre deset godina? Nije ni čudo da je film naišao na očajan prijem kod gledalaca, zaista je tu malo dobrih detalja. Ono što se bar malo izdiže iznad ovog filma je lik Sammy, mlade buntovnice koja odskače od ostalih, ali i mala Caitlin Carmichael, devojčurak koji je sa svoji desetak godina snimila već 37 različitih uloga. Rekao bih da je ona nova Dakota Fanning. U svakom slučaju, 'The Wicked' je praktično gubljenje vremena.

Нема коментара:

Постави коментар