недеља, 7. јул 2013.

Psych:9 (2010)

Psych:9 (2010) on IMDb
It's time to confront your demons

Usled evidentnog pada kvaliteta novijih horor filmova, malo po malo šansu dajem i onim naslovima koji su već u startu na listi za izbegavanje. Tako, na red je došao film "Psych:9" koji je imao budžet od 5 miliona dolara, dovoljan da se angažuje nekoliko poznatih imena poput Cary Elwesa i Michaela Biehna. Glavna glumica Sara Foster je takođe nešto poznatija, mada u poslednje vreme mnogo više po tome što je supruga tenisera Tommyja Haasa koji je u nekoliko navrata namučio Đokovića. Ipak, producenti su bili škrti na angažovanju reditelja i scenariste pa su posao dobila dva anonimusa kojima je ovo dugometražni prvenac.
Radnja je obrađena nekoliko puta do sada - mladu ženu zaposle u napuštenoj bolnici da arhivira dokumentaciju. Kao da ogromna, napuštena bolnica nije dovoljno stresan ambijent, ona, gle čuda, taj posao obavlja noću jer bi verovatno preko dana uznemiravala, valjda - nikoga. Sem toga, nju muče duhovi prošlosti, a sve je povezano sa nizom ubistava jer grad teroriše serijski ubica.
Kao što vidite, scenario je već pretrpan, ali nije se na tome stalo, radnja se razvija tako da vuče na nekoliko raspleta, a sve deluje konfuzno i mešavina priče o duhovima, serijskom ubici, podeljenoj ličnosti i sl. Ono što je svakako propust je to što je lokacija neiskorišćena, pošto su napuštene bolnice sigurno najneprijatnija mesta na svetu. U stvari, i pune bolnice kod mene izazivaju sličan osećaj. 
Ne znam kako bih ovaj film ocenio na kraju, meni je bio prilično nezanimljiv i dosadnjikav, a kao i uvek, posebno se razočaram kad se pojavi neka zaboravljena faca poput Biehna. Mislim, lik je jebena legenda, igrao je u 'Terminatoru', 'Aliens', 'The Abyss' i 'Tombstone', a danas snima ovakve filmove i to glumi u sporednim ulogama. Tužno. Rekao bih da 'Psych:9' nije nešto za čim ćete žaliti ako ga ne odgledate.

Нема коментара:

Постави коментар