субота, 6. јул 2013.

The Reaping (2007)

Heaven or Hell. Good or Evil. Now or Never.
The Reaping (2007) on IMDb
Katherine Winter je nekadašnja katolička misionarka koja je izgubila veru u Boga posle ubistva kćerke i supruga u Sudanu, koje je žrtvovalo lokalno pleme koje ih je smatralo odgovornim za sušu što je usledila od trenutka kada su stigli u selo. Danas, ona je istraživač religijskih fenomena sa namerom da ih demantuje, pronalazeći u čudima naučne uzroke. Kada u gradiću Haven u Louisiani reka pocrveni, posle smrti dečaka, pozivaju je da razreši misteriju. Nakon njenog dolaska, počinju da se dešavaju svaka od 10 biblijskih pošasti, zaprepašćujući je dok otkriva zlu tajnu koju kriju žitelji Havena.
"The Reaping" je horor triler iz 2007. godine, koji sam kada se pojavio, željno iščekivao da pogledam, ali kako su komentari bili prilično loši, odlučio sam da ga preskočim. Sada se napokon našao na mojoj play listi i mogu za početak da napišem da bih ga svrstao u kategoriju - niti smrdi niti miriše.

Kako je film koji je širom sveta zaradio preko 60 miliona $ zaslužio da se nađe u tako neslavnoj kategoriji? Prvo što mi je upalo u oči je priča o biblijskim pošastima koja ima svoju pozadinu, a sve to je dosta zakomplikovano brojnim flešbekovima glavne junakinje koji objašnjavaju gledaocima zbog čega je izgubila veru u Boga, ali i halucinacijama koje je vode ka razrešenju ove velike misterije. Inače, u poređenju sa biblijskim pošastima koje su zadesile Egipat, redosled njihovog pojavljivanja je izmenjen kako bi se pojačala dramatika radnje.

Prva polovina filma je manje-više korektna, ali kako se radnja bliži kraju, postaje zamarajuća i što je najgore, "The Reaping" ima suviše jednostavan zaokret u radnji, uz kliše završnu scenu, što ga dodatno opterećuje. Što se tiče efekata kojima su predstavljene ove biblijske pošasti, mom amaterskom oku, oni su manje-više korektni. Na kraju, "The Reaping" je nekako suviše prosečan film, jednom ga pogledate i zaboravite.

Нема коментара:

Постави коментар