недеља, 28. јул 2013.

No One Lives (2013)

Niko neće preživeti (2012) on IMDb
'No One Lives' je američki horor film koji je režirao Japanac Ryuhei Kitamura. On je manje-više poznat u horor žanru po filmovima 'Versus' i 'The Midnight Meat Train' (prvencu koji je radio van japanskog govornog područja). 'Versus' na žalost još nisam bio u prilici da pogledam, a 'The Midnight Meat Train' mi se dopao. Ovoga puta Kitamura je angažovan od strane 'WWE Studios', filmske kompanije u vlasništvu World Wrestling Entertainment, Inc. Za one koji prvi put čuju, reč je o američkim kečerima, sportu ili bolje rečeno zabavnom programu neverovatno popularnom kod Amera. Ono što karakteriše filmove koje izbacuje ovaj studio je angažman kečera u glavnim ulogama, a u ovom filmu to ipak nije slučaj. Tačnije pojavljuje se jedan od njih, ogromna strvina Brodus Clay, ali tek u sporednoj ulozi. Koliko znam, 'See No Evil' je jedini horor film koji je ova kuća izbacila do 'No One Lives', a jedini iole poznatiji film iz njihove kuhinje je 'The Scorpion King' (i tu su bili koproducenti).
'No One Lives' prati grupu sitnih kriminalaca čiji jedan neposlušni pripadnik kidnapuje mladi, bogati par. Međutim, vrlo brzo uvideće da nije zlato sve što sija i da su zaigrali igru sa veoma opasnim igračem. Osim poznatog režisera, ovaj film ima i prilično poznatu i zvučnu glumačku postavu. U glavnoj ulozi je Luke Evans (u biografiji mu stoje naslovi 'Clash of the Titans', 'Immortals', 'The Three Musketeers', 'The Raven', a igra i u druga dva nastavka 'Hobbita'), u glavnoj ženskoj ulozi je Adelaide Clemens ('X Men Origins: Wolverine', 'Silent Hill: Revelation' i 'The Great Gatsby'), a tu je i Lee Tergesen (upamćen po ulozi Beechera iz kultne serije 'Oz').
I koji je utisak? E pa ovo je jedan vrlo slab film. Osim tematike koja mene vrlo malo ili bolje rečeno ne interesuje nimalo, film ima dosta glupih scena, klišeiziranu radnju i jedne od najiritantnijih glumaca u sporednim ulogama u istoriji horora. Glavni negativac je predator koji je gotovo nerealan, juri ga cela Amerika, ali je neuhvatljiv. Njegov motiv je tako nezanimljiv. Kao što pomenuh, sporedni likovi su retko antipatične njuške, nikakvi karakteri i apsolutno me nije zanimala njihova sudbina niti sam se vezao za njih (a verujem da to nikome nije uspelo ko je pogledao ovaj film). Film pada na još mesta: kada počne igra mačke i miša, imamo linearnost radnje i likvidacije nisu ništa spektakularno ili nešto što nije viđeno do sada, a sama završnica je takođe bezvezna, pokušali su nekakav twist da proture, ali to je, šta znam, po mom mišljenju besmisleno.
'No One Lives' svakako nije film koji će se dugo pamtiti. 

Нема коментара:

Постави коментар