What if the only explanation for what you saw was unbelievable?


Navodno, film je zasnovan na istinitom događaju. Prikazuje se susret jedne porodice sa natprirodnim silama. Zbog bolesti sina, porodica Campbell seli se na imanje u Konektikatu, u šarmantnu viktorijansku kućerinu koja krije uznemiravajuću prošlost: ne samo da je kuća bila mrtvačnica u kojoj su se desili nezamislivi događaji već je i vidoviti sin vlasnika služio kao demonski glasnik, omogućavajući dušama mrtvih da prelaze svetove. Porodicu Campbell očekuje neizrecivi teror.
 
Već odavno je poznato da Ameri posebno vole da snimaju horor filmove koji su navodno inspirisani istinitim događajima, pa makar oni bili i natprirodni. Naravno, postojanje duhova ni u ovom slučaju, u stvarnosti, nije sa sigurnošću potvrđeno i dokazano, ali to nije sprečilo producente da iskoriste tu priču i snime film po njoj.
 
Što se samog filma tiče, moj utisak je da je jako prosečan. Čak mislim i da je dosta delova filma već viđeno u horor žanru, a u svakom slučaju podsetio me je podosta radnjom na "Stir of Echoes" iz 1999. godine, sa Kevinom Baconom u glavnoj ulozi.
 
Gluma je korektna i tu nemam zamerki, ali film praktično nije ni strašan, a ima i nekih nelogičnosti u scenariju kao što su SPOJLER! veoma opasni i ljuti duhovi koji nikog ne ubiše za vreme filma. Ali verovatno su autori pratili "istinitu" priču do detalja. Undecided Dakle, ovo je suviše običan horor film, bez ikakvih iznenađenja, a ipak tvorci filma uzeše oko 65 miliona $ širom sveta. Ja ću ga i pored toga svrstati u kategoriju "za jednom pogledati".